Autoritățile anunță 11 focare noi de pestă porcină în România. Care sunt zonele afectate

40 de județe din România sunt afectate de pesta porcină. În Teleorman, Iași și Satu Mare sunt cele mai multe focare
  • Au apărut 11 focare noi de pestă porcină în România
  • Focarele au fost înregistrare în județele Alba, Bacău, Bistrița Năsăud, Cluj, Gorj, Giurgiu, Maramureș, Satu Mare și Vâlcea
  • În ultima perioadă au fost înregistrate 24 de cazuri noi de pestă porcină la mistreți, în special în Transilvania

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că la jumătatea lunii mai au apărut 11 focare noi de pestă porcină în România. De asemenea, în ultima perioadă au fost înregistrate 24 de cazuri noi de pestă porcină la mistreți, în special în Transilvania.

Conform datelor raportate joi, în România sunt active 310 focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, opt focare sunt în exploatații comerciale, fiind afectate 140.163 de porcine. În intervalul 7 – 13 mai au fost înregistrate 11 focare noi de pestă porcină în județele Alba, Bacău, Bistrița Năsăud, Cluj, Gorj, Giurgiu, Maramureș, Satu Mare și Vâlcea.

De asemenea, în același interval au fost stinse 51 de focare, 10 în Arad, 14 în Bihor, 1 în Cluj, 1 în Călărași, 5 în Covsana, 6 în Maramureș, 3 în Mureș, 5 în Teleorman și 6 în Vâlcea.

În privința mistreților, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că de la prima semnalare a prezenței virusului în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.618 de cazuri în 41 de județe.

În ultima perioadă au fost înregistrate 24 de cazuri noi la mistreți în special în Transilvania. Cele mai multe cazuri sunt în județele Satu Mare, Cluj, Sălaj și Maramureș, dar mistreți infectați au fost descoperiți și în Bacău și Gorj.