• Sirenele de alarmă aeriană au sunat aproape toată noaptea spre luni în Kiev și în regiunea din jurul acestuia, cerul fiind declarat senin la ora locală 5:50.
  • Capitala a fost atacată de drone Shahed de fabricație iraniană.
  • Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au fost rănite.

Ultimele atacuri ale Rusiei au lovit luni infrastructuri critice” din Kiev și case particulare din jurul regiunii, au declarat autoritățile ucrainene, adăugând că sistemele de apărare aeriană au distrus aproximativ 15 drone îndreptate spre capitală.

Administrația militară de la Kiev a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că peste 20 de drone au vizat capitala. Anterior, aceasta a declarat că capitala a fost atacată de drone Shahed de fabricație iraniană.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că informațiile preliminare sugerează că nu există morți sau răniți în urma atacului și că medicii lucrează la locurile unde au avut loc atacurile din districtele Solomyanskyi și Shevchenkivskyi din capitală. Oleskiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, care nu include capitala, dar o înconjoară, a declarat că infrastructura și casele private au fost avariate de atacurile nocturne cu drone.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au fost rănite. Țara teroristă își continuă războiul împotriva populației civile”, a declarat Kuleba pe Telegram. Vom depăși totul”.

Reuters nu a reușit să verifice independent informațiile. Un martor al Reuters a raportat că a avut loc un incendiu în urma atacului asupra districtului Shevchenkivskyi, vizat adesea. Cartierul Solomyanskyi din partea de vest a Kievului este un centru de transport aglomerat, găzduind o gară și unul dintre cele două aeroporturi de pasageri ale orașului.

Sirenele de alarmă aeriană au sunat aproape toată noaptea spre luni în Kiev și în regiunea din jurul acestuia, cerul fiind declarat senin la ora locală 5:50.