Autoritățile anunță că au fost înregistrate 17 decese în România la persoane infectate cu tulpina britanică

BILANȚUL ZILEI. 10.142 de cazuri noi, 1.152 de pacienți la ATI și 121 de decese în 24 de ore Sursa Foto: Profimedia

17 decese au fost înregistrate în România la persoane infectate cu tulpina britanică a coronavirusului, a anunţat joi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, câte trei decese au fost înregistrate în Suceava şi Bucureşti, două în Timiş şi câte unul în Bihor, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

În total, în România au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 557 cu tulpina britanică, 3 cu tulpina sud-africană şi două cu tulpina braziliană.

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană B.1.351, bărbat în vârstă de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19 din mun.Bucureşti, din care 2 confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, au transmis specialiştii CNSCBT.

Conform acestora, până în 28 decembrie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 53,5%.