• „Evoluția răspândirii virusului este pe o pantă vizibil descendentă”
  • Săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri noi
  • Măsurile de protecție rămân în contnuare valabile

Grupul de Comunicare Strategică a emis astăzi o informare de presă cu privire la evoluția numărului de cazuri noi de pe teritoriul României. În acest moment se subliniază faptul că numărul de cazuri noi este pe o „pantă descendentă”. Totuși, potrivit INSP, săptămâna trecută au fost efectuate cele mai puține teste din ultimele trei luni, iar rata de pozitivitate a rămas peste 20%.

„În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri.”

Evoluția este defalcată pe săptămâni în graficul de mai jos.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare următoarele măsuri:
-Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
-Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
-Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
-Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

„Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat,” se mai arată în comunicatul de presă.