Autoritățile anunță noi relaxări ale restricţiilor în Capitală. Prefect: „Aşteptăm 48 de ore de la scăderea incidenţei”

Alin Stoica Sursa foto: Mediafax Foto
  • Prefectul Capitalei spune că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.
  • Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Rata de infectare în Capitală era, luni, de 1,59 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Rata de infectare în Capitală era, luni, de 1,59 la mia de locuitori.

Întrebat despre o eventuală ședință a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, dacă incidența va scădea sub 1,5 la mie, Alin Stoica a răspuns: „La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm comitetul joi”.

De asemenea, este așteptată și noua hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, cu posibile noi scenarii.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 – 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 – 21.00. Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maximum 300 de persoane.