• Autoritățile din Olanda cer încetarea „vânătorii de pedofili”
  • Un profesor de 73 de ani a fost bătut de un grup de adolescenți și am murit la spital
  • Atacul de la Arnhem este cel mai recent dintr-o serie de 250 de incidente care au implicat așa-numiții „vânători de pedofili”

Un șef de poliție olandez a cerut încetarea „vânătorii de pedofili” după ce un profesor pensionar în vârstă de 73 de ani a fost bătut de adolescenți, relatează BBC. Profesorul a murit din cauza rănilor. Polițistul Oscar Dros a declarat că există riscul ca mai mulți oameni să moară și a făcut apel pentru ca justiția să fie lăsată pe seama autorităților.

Bărbatul din orașul Arnhem a fost ademenit să aibă relații sexuale cu un minor în timp ce se afla într-un chatroom pentru homosexuali. Autoritățile au spus că știa că băiatul era minor, dar nu au existat dovezi că acesta a mai întreținut relații sexuale cu tineri în trecut.

Atacul de la Arnhem este cel mai recent dintr-o serie de 250 de incidente care au implicat așa-numiții „vânători de pedofili” din Olanda, spun rapoartele. Datele relatează că grupul de adolescenți a venit cu ideea de a vâna un pedofil după ce a citit alte povești asemănătoare dintr-un alt oraș din Olanda.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Fostul profesor a ajuns la un punct de întâlnire convenit și a fost urmărit în timp ce se îndrepta spre casă. A fost bătut de un grup de băieți și a murit mai târziu la spital. Jamil Roethof, unul dintre avocații tinerilor, a susținut că adolescenții nu doriseră decât să îl confrunte pe bărbat și că nu aveau un plan premeditat pentru a-l ataca. El a sugerat că a murit din cauza unei căzături.

Șapte adolescenți au fost arestați, dintre care șase cu vârsta sub 18 ani, iar doi au fost reținuți.