• Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a declarat pe 14 mai că este nevoie să scadă rata de respingere a vizelor.
  • Guvernul României derulează campania „Calificăm România” care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver.
  • Reînnoirea vizei pentru SUA poate fi realizată de către orice român care deține o viză expirată.

Autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români, decizie care va fi aplicată de anul viitor.

În această perioadă, Guvernul României derulează campania „Calificăm România” care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a declarat pe 14 mai că este nevoie să scadă rata de respingere a vizelor și de aceea cât mai mulți români trebuie să își reînnoiască vizele sau să aplice pentru una.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat pe 18 iulie lansarea campaniei. „Lansăm astăzi campania Calificăm România şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize”, a spus Marcel Ciolacu, în şedinţa de guvern.

O modalitate prin care cifrele se pot întoarce în favoarea României, o rețetă care a fost aplicată și în alte state europene care au reușit recent să acceadă în programul Visa Waiver: reînnoirea vizelor pentru cetățenii care deja au trecut prin procesul de verificare și acceptați.

Rata de refuz, practic, este calculată ca un raport între numărul de refuzuri și numărul de aplicații pentru viză. Dacă numărul de aplicații cu șanse maxime de aprobare crește, atunci și rata de refuz are șanse maxime să scadă.

Citește și