• Suedia are noi recomandări de restricții.
  • Noile recomandări din Suedia se aplică pentru trei regiuni.
  • Restricțiile sunt aplicate în Stockholm și Göteborg.

Începând de ieri, au fost luate măsuri în Suedia. Acestea vizează trei regiuni ale țării. Însă, acestea nu sunt măsuri obligatorii. Au venit sub formă de recomandări din partea autorităților. Despre actuala situație din Suedia a vorbit Laura Ghibu, medic chirurg român stabilit în Malmö.

„Deja sunt șase regiuni care sunt în acest nou orizont de restricții. Aproape 6,5 milioane dintre cele 10 milioane de locuitori ai Suediei sunt într-un fel de carantină benevolă. Recomandări sunt: să nu mai ieșim din case pentru a merge la locurile de agrement, la bazine, în locurile unde se face mișcare înăuntru, să nu mai vizităm mall-urile dacă nu este necesar, să nu ne plimbăm prin magazine, să limităm contactele sociale cu cercuri de apropiați, să lucrăm cât mai mult de acasă, să nu mai mergem la spectacole, să nu mai luăm transportul în comun, dar toate aceste măsuri sunt recomadări și se fac benevol”, a declarat medicul chirurg român.

Câți suedezi nu poartă mască pe stradă

„Marea majoritate nu poartă mască, dar se respectă distanțarea. Suedezii nu sunt un popor foarte sociabil, rar vezi grupuri mari de oameni care merg împreună. Ei nu au acest tip de interacțiune care ar putea răspândi virusul. În ultima vreme am observat că tot mai mulți oameni poartă masca benevol, aici, în Suedia”, a conchis Laura Ghibu.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA