• Mai multe județe din nord-vestul României au rămas ieri fără curent
  • Autoritațile europene au declanșat o investigație
  • Combinatul chimic Azomureş a fost nevoit să îşi oprească instalaţiile în regim de urgenţă

Autoritațile europene au declanșat o investigație după ce mai multe județe din nord-vestul României au rămas ieri fără curent, într-un incident de o amploare fără precedent în ultimii 30 de ani.

Au fost afectați locuitorii din Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu. Oficialii spun că problema a fost remediată în mai puțin de două ore.

Virgil Daniel Popescu, ministrul Energiei: „A fost o desincronizare a sistemului European, a fost restabilită, acum se reface.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Ooana Mirică purtător de cuvânt Transelectrica: „Chiar la 15:05 s-a produs un incident în reţeaua Electrica Europeană. Reţeaua electrică de transport din România a fost restabilită în condiţii normale , funcţionează în condiţii normale din jurul orei 17:00.”

Combinatul chimic Azomureş a fost nevoit să îşi oprească instalaţiile în regim de urgenţă. Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt Azomureş spune că procedurile s-au desfăşurat în deplină siguranţă

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureş: „A generat oprirea în regim de urgenţă şi în regim de siguranţă a instalaţiilor de pe platformă, o procedură standard pentru astfel de situaţii am mai trecut prin avarii de genul acesta.”