• Responsabilii au anunțat 4 ore de închidere a serviciilor de internet pentru a reduce practicile incorecte în timpul examenelor.
  • Ministrul șef al Assam a anunțat închiderea serviciilor de internet mobil timp de patru ore, pe 21 și 28 august, pentru a se asigura că niciun candidat nu trișează la examene.
  • Anterior, în statul Bihar (est), peste 300 de persoane – candidaţi, rude şi prieteni – au fost reţinute pentru că ar fi copiat sau i-ar fi ajutat pe alţii să copieze la scară industrială la mai multe examene.

Autorităţile din statul Assam, nord-estul Indiei, au ordonat duminică suspendarea timp de patru ore a serviciilor de internet în mai multe districte din regiune, pentru a evita ,,relele practici” în timpul susţinerii probelor scrise în cadrul unui examen pentru funcţionari publici, scrie o publicație străină.

,,Stimate client, potrivit directivelor guvernamentale, serviciile de internet mobil vor fi întrerupte temporar în zonă între orele 10:00 am şi 12:00 pm, şi între orele 2:00 pm şi 4:00 pm” , şi-a informat duminică utilizatorii din regiune compania de telefonie Airtel.

Suspendarea în 25 de districte din statul Assam are loc în contextul în care în această regiune din nord-estul Indiei se desfăşoară un examen pentru ocuparea a aproape 30.000 de posturi guvernamentale, la care s-au înscris peste un milion de studenţi.

Recomandări

CINE IA LOCUL LUI DRULĂ?
ZELENSKI CERE RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ
MOLDOVA ȘI UCRAINA PORNESC SPRE UE
FOREVER YOUNG
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI ASSANGE?
ÎNCEP FILMĂRILE LA FREAKY FRIDAY

,,S-au observat în trecut situaţii în care elemente lipsite de scrupule au recurs în timpul examenelor la mijloace necinstite, cum ar fi folosirea Facebook, WhatsApp şi YouTube”, se menţionează în ordinul guvernului care şi-a propus ca examenul de duminică să se desfăşoare în mod „liber, corect şi transparent” .

Din acest motiv, ,,serviciile de internet nu vor fi disponibile în toate districtele în care se desfăşoară examenul” , a anunţat guvernul regional.

Assam și-a cerut scuze în prealabil

Totodată, atunci când intră în examen, candidaţii nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile sau orice alt dispozitiv electronic.

Şeful guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, a justificat măsura ce va permite angajarea a mii de noi lucrători guvernamentali drept necesară pentru binele administraţiei publice.

,,Dacă putem selecţiona 30.000 (de candidaţi) exclusiv pe merit, atunci faţa guvernului se va schimba” , a declarat în această săptămână oficialul local, citat de cotidianul Indian Express.

Cazurile de copiat în masă la examene sunt un lucru comun în ţara asiatică, notează EFE.

În 2018, Comisia Centrală pentru Învăţământul Secundar (CBSE) a ordonat repetarea examenelor pentru 2,8 milioane de elevi după ce întrebările de la probele scrise au apărut pe WhatsApp.

Anterior, în statul Bihar (est), peste 300 de persoane – candidaţi, rude şi prieteni – au fost reţinute pentru că ar fi copiat sau i-ar fi ajutat pe alţii să copieze la scară industrială la mai multe examene.