• DSP recomandă închiderea restaurantelor şi interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane. 
  • O decizie în acest sens va fi luată marţi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Recomandările vin după ce rata de infectări din Bucureşti ar fi trecut de pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Astăzi o să aflăm dacă se închid iar restaurantele. Din fericire, decizia care se va lua nu va fi valabilă peste tot în ţară, ci doar în localităţile cu număr mare de îmbolnăviri. Iar în acest caz se află și Bucureștiul.

Pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori este depăşit şi în Vaslui, Vâlcea, Ilfov şi Teleorman. Brașovul e pe locul 3 ca număr de îmbolnăviri. În ultimele 7 zile, au fost înregistrate 63 cazuri noi pe zi. Este ceea ce anunța Ludovic Orban zilele trecute, iar Raed Arafat a confirmat.

„Unde se depășește pragul de infectare se închid barururile și restaurantele. Dar această decizie este luată de fiecare comitet județean în parte”, a spus Arafat.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Până acum în mai multe localități din județul Iași, inclusiv municipiul, restaurantele au fost închise. La fel și în Gherla și Dej, iar în județul Hunedoara sunt 16 localități. În Bacău și Arad s-au luat aceleași decizii încă de ieri.

În București sunt aproape 3.700 de restaurante. Asta înseamnă o cifră de afaceri de 5.3 miliarde de lei pe an. Din cauza restricțiilor generate de pandemie, vânzările restaurantelor au scăzut cu 60% față de anul trecut. O nouă închidere ar duce la falimentul multor afaceri din acest sector, avertizează patronii.

„Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5”, a spus Arafat.