• Declarația a fost făcută de către primarul orașului New York, Eric Adams.
  • Procurorul federal a declarat că suspectul, Frank R. J., în vârstă de 62 de ani, a fost prezentat, deja, unei instanţe din Brooklyn şi a fost inculpat.
  • Autorităţile nu cunosc motivaţia autorului atacului. Incidentul a avut loc în staţia de metrou din apropierea Străzii 36, în cartierul „Sunset Park” din Brooklyn.

Presupusul autor al atacului armat, comis marţi la metroul din oraşul american New York, a fost arestat, au anunţat, miercuri seară, autorităţile, conform postului public de radio NPR şi postului de televiziune CNN.

„A fost capturat”, a declarat primarul oraşului New York, Eric Adams.

Procurorul federal, Breon Peace, a declarat că suspectul, Frank R. J., în vârstă de șaizeci și doi de ani, a fost prezentat, deja, unei instanţe din Brooklyn şi a fost inculpat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Individul a fost arestat fără a opune rezistenţă în zona Manhattan din New York.

În total, douăzeci și nouă de persoane au fost rănite în atacul produs, marţi, la metroul din New York. Zece persoane au plăgi produse prin împuşcare, iar restul s-au intoxicat cu fum, după ce atacatorul a utilizat grenade fumigene. Cinci dintre persoanele împuşcate sunt în stare critică.

Autorităţile nu cunosc motivaţia autorului atacului. Incidentul a avut loc în staţia de metrou din apropierea Străzii 36, în cartierul „Sunset Park” din Brooklyn. Unele persoane au fost împuşcate pe platforma staţiei de metrou, iar altele într-un vagon, în timp ce trenul se deplasa spre staţia de metrou din zona Greenwood Heights.