Autostrada A7 Ploieşti-Buzău primeşte undă verde. Începe și proiectarea Autostrăzii A8

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că acum se înjură singur când stă în trafic pe Valea Prahovei Sursa: Mediafax Foto

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Autostrada A7 Ploieşti-Buzău, pe o lungime de 63 de km.

„Am aprobat în şedinţa de guvern indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Ploieşti-Buzău. 63 de km. 6 noduri rutiere. 160 de hectare de perdele forestiere. 42 de poduri şi pasaje. 4 spaţii de servicii generoase cu infrastructura pentru vehicule electrice”, a anunţat ministrul.

De asemenea, el a spus că începe şi proiectarea Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„E vorba de cei aproximativ 100 de kilometri care traversează de la est la vest Moldova la latitudinea Iaşului. Este acelaşi tip de contract cum lansăm licitaţia pentru A7, numai că pentru A8, din păcate, nu am avut acest pas făcut din urmă. Am am putut lansa o licitaţie de execuţie de lucrări: e vorba de studiu de fezabilitate plus proiect tehnic care durează 24 de luni, exact cum a fost şi la A7”, a spus ministrul Transporturilor.

Când avem proiectele bine pregătite, salvăm „enorm de mulţi ani în implementare”, a adăugat Drulă.