• Bulgaria lucrează intens cu Grecia şi România pentru construcţia unei autostrăzi şi a unei linii feroviare care ar urma să lege cele trei ţări la nivel de infrastructură.
  • Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, în care ministrul bulgar a anunţat o serie de investiţii majore în infrastructură şi în sectorul energiei.
  • Autorităţile de la Bucureşti, Sofia şi Atena sunt în curs de a redacta un acord pentru acest proiect, iar execuţia acestuia ar urma să fie realizată de o companie mixtă.

Bulgaria lucrează intens cu Grecia şi România pentru construcţia unei autostrăzi şi a unei linii feroviare care ar urma să lege cele trei ţări la nivel de infrastructură, a anunţat ministrul de Finanţe bulgar, Asen Vasilev, potrivit Ypodomes.com.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, în care ministrul bulgar a anunţat o serie de investiţii majore în infrastructură şi în sectorul energiei, notează sursa citată.

Totodată, acesta a anunţat şi o colaborare a Bulgariei cu Grecia şi România ,,pentru a construi coridorul nord-sud, începând cu o autostradă şi o linie feroviară rapidă care să lege Alexandroupolis (la Marea Egee) de Ruse şi Silistra (pe Dunăre)”, potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul de Finanţe bulgar.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Asen Vasilev a completat, în cadrul coferinţei susţinute, că autorităţile de la Bucureşti, Sofia şi Atena sunt în curs de a redacta un acord pentru acest proiect, iar execuţia acestuia ar urma să fie realizată de o companie mixtă, pentru a nu fi ,,afectat de eventuale tulburări civile”, a încheiat ministrul.

Citește și: