• Joe Biden are 14 procente avans la nivel național, cu doar o lună înaintea alegerilor
  • Sondajul a fost realizat de NBC News și Wall Street Journal, după dezbaterea dintre cei doi, dar înainte de diagnosticarea lui Trump cu Covid-19
  • Respondenții spun că Biden a performat mai bine la dezbatere și îl preferă pe acesta

Joe Biden conduce în sondaje, cu doar o lună înaintea alegerilor, arată datele colectate de NBC News și Wall Street Journal. Avansul democratului se mărește la 14 procente, comparativ cu cele 8 procente înregistrate luna trecută.

Sondajul a fost realizat după prima dezbatere dintre Trump și Biden, însă înainte ca Trump să fie testat pozitiv la Covid-19.

Biden se bucură de sprijinul a 53% dintre votanții înregistrați la nivel național, în timp ce Trump ar obține 39% dintre voturi.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

49% dintre respondenți spun că Biden a performat mai bine la dezbatere și îl preferă pe acesta. 24% au considerat că Trump a ieșit câștigător după dezbatere, 17% spun că niciunul nu s-a comportat așa cum trebuie, iar 9% dintre respondenți nu au oferit un răspuns clar.

Chiar și cu noile date oferite duminică de NBC și Wall Street Journal este neclar cine va câștiga cursa haotică pentru Casa Albă, având în vedere noile evenimente.

Potrivit RealClearPolitics, Joe Biden ar avea un avantaj sensibil în statele care vor determina cine câștigă alegerile, cum ar fi Pennsylvania, Michigan, Wisconsin și Arizon. Rezultate strânse se preconizează și în Florida și Carolina de Nord.