• S-a înregistrat o avarie în cadrul Institutului Clinic Fundeni în care au fost afectate mai multe țevi de alimentare cu apă.
  • Avaria s-a înregistrat în clădirea B a Institutului Clinic Fundeni și în Institutul CC Iliescu.

UPDATE

Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Institutului Clinic Fundeni că, la orele 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la ţevile avariate. Clădirile sunt alimentate cu apă.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei. Echipele tehnice ale Companiei Apa Nova lucrează și în prezent în subsolul institutului..

Institutul Clinic Fundeni a comandat apă pentru pacienți și personalul medical din zonele afectate.

Mai mult, la orele 9 dimineața, s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al unității medicale și a aprobat demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență necesare pentru lucrările de reparație.

Laboratoarele medicale pentru analize medicale din Institutul Clinic Fundeni sunt funcționale în prezent. Urgențele medicale vor fi redirecționate către alte unități cu competențe.

Conform declarațiilor managerului Institutului Fundeni, reprezentanții Apa Nova au anunțat că situația va fi remediată până la orele 15.00

„Avaria care a afectat activitatea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ale unităților spitalicești, rețea care nu se află în administrarea companiei Apa Nova.

Cu toate acestea, compania Apa Nova a deplasat în mod proactiv echipe operaționale la fața locului care intervin în mod voluntar în zonă la această oră, pentru a remedia avaria și pentru a minimiza intervalul de întrerupere în furnizarea cu apă”, conform comunicatului Apa Nova.

„În cursul nopții trecute a avut loc o avarie la conductele de alimentare cu apă din subsolul clădirii B.

Apa Nova a sosit la prima oră de dimineață. Situația a fost anunțată la Minister, chiar doamnei Ioanei Mihăilă, care ne sprijină în acest sens.

Iulia Kulcsar, director medical Institutul C.C. Iliescu: „Echipele de intervenție au spus că situația s-ar putea remedia azi pentru ca activitatea să poată fi reluată”

„Estimările echipei de intervenție au fost pentru ziua de azi și sperăm să reluăm activitatea măcar mâine dimineață.

Situația a apărut probabil din cauza vechimii acestei clădiri și cu toate că a existat mentenanță din partea colegilor, existp lucruri care nu pot fi prevăzute.

Dacă situația nu se rezolvă azi, vom anunșa Ministerul Sănătății, dar și Comandamentul de Coordonare al Situațiilor de Urgență”, a mai spus Iulia Kulcsar, director medical Institutul C.C. Iliescu.