• Marcel Ciolacu: Avem o mare responsabilitate: să conștientizăm că orice dependență trebuie evitată și combătută
  • Noua investiție anunțată azi va adăuga noi linii de producție pentru fabrica din Otopeni care își va spori capacitatea de producție și va contribui și mai mult la creșterea exporturilor României.
  • Ca urmare a investițiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de țigarete într-una care produce consumabile pentru sistemul IQOS.

„Am luat decizia să creștem investiția în fabrica de la Otopeni cu încă 130 de milioane de dolari și să rămânem în România”, a declarat azi Jacek Olczak, CEO Philip Morris International, la evenimentul care a marcat oficial prezența de 30 de ani în România a Philip Morris International (PMI).

Noua investiție anunțată azi va adăuga noi linii de producție pentru fabrica din Otopeni care își va spori capacitatea de producție și va contribui și mai mult la creșterea exporturilor României. Companie de top în industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, PMI a investit până acum peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de activitate în România. 600 de milioane dintre aceștia au fost destinați modernizării fabricii din Otopeni.

Sunt cifre care impresionează și vă fac un contribuitor la bugetul statului foarte important, a declarat premierul Marcel Ciolacu, prezent la eveniment. Ați plătit impozite de aproximativ 500 milioane de euro. Mai mult, faptul că 90% din producție merge în acest moment la export pe mine, ca prim ministru, nu poate decât să mă bucure pentru că mai echilibrăm din balanța comercială a României.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Dincolo de business, trebuie ca toată lumea să înțeleagă că avem cu toții o mare responsabilitate și anume să conștientizăm foarte clar că orice dependență, fie la tineri sau la adulți, trebuie să fie evitată și combătută, a ținut să precizeze premierul (…) Părerea mea este că lumea trebuie să fie informată, să cunoască adevărul, să cunoască riscul și, mai ales, să aleagă.

Ca urmare a investițiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de țigarete într-una care produce consumabile pentru sistemul IQOS. De-a lungul timpului, la nivel de companie, au fost create peste 1.500 de noi locuri de muncă. Peste 1.250 dintre angajați lucrează în fabrica de la Otopeni, aflată în centrul strategiei care stă la baza viziunii PMI de a construi un viitor fără fum. Fabrica de la Otopeni este a doua, după Italia, ca nivel al volumului, iar 92% din producția fabricii este exportată în 54 de piețe de pe cinci continente.

Construirea unui viitor fără fum este fără doar și poate cea mai mare provocare din istoria organizației noastre. De 30 de ani investim în România, o călătorie pe care o parcurgem cu încredere și cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație, iar (…)investiția suplimentară de 130 de milioane anunțată azi e o promisiune pe care o facem celor aproximativ 4 milioane de fumători adulți români, dar și angajamentul nostru pentru dezvoltarea economiei locale”, a spus Mircea Scăunașu, director general, Philip Morris România.