Averea lui Rishi Sunak îl face mai bogat decât regele Charles al III-lea. La cât este estimată?

Averea lui Rishi Sunak îl face mai bogat decât regele Charles al III-lea. La cât este estimată?

New British Prime Minister Rishi Sunak waves after arriving at Downing Street in London, Tuesday, Oct. 25, 2022, after returning from Buckingham Palace where he was formally appointed to the post by Britain's King Charles III. (AP Photo/Alberto Pezzali)

Rishi Sunak a revendicat titlul de viitor prim-ministru al Marii Britanii, după ce Penny Mordaunt a fost eliminată din cursa pentru șefia Partidului Conservator. În timp ce va fi prima persoană de culoare care va ocupa un loc de frunte în politică, va fi și primul premier care va avea mai multă avere decât monarhul țării.

Rishi, care a devenit automat prim-ministru luni, după ce Penny nu a reușit să obțină mai mult de 100 de voturi din partea colegilor parlamentari, împreună cu soția sa Akshata Murthy, are o avere comună uriașă de 730 de milioane de lire sterline, evaluată de Sunday Times Rich List 2022. Este de peste două ori mai mult decât averea regelui Charles al III-lea și a reginei consort Camilla – estimată la aproximativ 300 de milioane de lire sterline, după cum a subliniat parlamentarul Nadia Whittome.

Pe Twitter, Whittome a adăugat: Amintiți-vă acest lucru ori de câte ori vorbește despre luarea unor decizii dificile” pentru care vor plăti cei din clasa muncitoare”. La fel ca și regele, Sunak, care în prima cursă de conducere a anului s-a clasat pe locul al doilea după Liz Truss, se mândrește cu un portofoliu imobiliar prosper, dar nu suficient pentru a depăși selecția regească de reședințe oficiale.

Cât de bogat este cu adevărat noul prim-ministru Rishi Sunak?

Soția lui Rishi, Akshata Murthy, care este designer de modă, este fiica magnatului miliardar din domeniul tehnologiei N.R. Narayana Murthy. Acesta este cofondatorul firmei de IT Infosys și este cotat ca fiind al șaselea cel mai bogat om din India. Cuplul, care s-a căsătorit în 2009 în cadrul unei nunți de două zile la Bangalore, are două fiice, Krishna și Anoushka.

Ei dețin un portofoliu de patru proprietăți impresionante, cu două în Londra, una în Yorkshire, cu o alta în California, și sunt evaluate la peste 15 milioane de lire sterline. Familia își petrece cea mai mare parte a timpului în casa lor cu cinci dormitoare din Kensington, în vestul Londrei, a cărei valoare este estimată de agenții imobiliari la peste 7 milioane de lire sterline.

La sfârșit de săptămână și în timpul vacanțelor, familia de patru persoane călătorește în zona rurală din North Yorkshire pentru a locui într-un conac georgian de gradul II din satul Kirby Sigston.

Proprietatea, pe care au cumpărat-o înainte ca Rishi să fie ales deputat în 2015, a fost transformată într-un spațiu de wellness și relaxare, venind cu propria piscină, sală de gimnastică, studio de yoga și teren de tenis, pe un teren de 12 acri. Acum valorează mai mult de 2 milioane de lire sterline.

Pe lângă aceste două case, ei dețin și un apartament în vestul Londrei, pe Old Brompton Road, pe care familia îl folosește atunci când vine în vizită. Iar în Santa Monica, soții Sunak au propriul lor penthouse idilic, evaluat la 5,5 milioane de lire sterline. Se pare că are vederi uimitoare la munții Santa Monica” și este un loc unde te poți trezi cu sunetul valurilor care se sparg de țărm”.

Când Sunak și-a apărat recent averea, a afirmat că el și familia sa foloseau un Volkswagen Golf îmbătrânit” pentru a se deplasa în Londra. Cu toate acestea, s-a constatat ulterior că aceasta era de departe cea mai ieftină dintre cele patru mașini ale conservatorului – care sunt păstrate la diferitele sale proprietăți.

Sunak a fost ridiculizat după ce a pozat la pompa de benzină cu mașina Kia Rio a unui angajat al Sainsbury pentru a promova reducerea cu 5 pence pe litru a taxelor pe combustibil.

Când a fost întrebat despre propriul său vehicul de către deputatul laburist Siobhain McDonagh, Sunak a remarcat că Volkswagen-ul său era mai vechi decât al ei – dar nu a făcut referire la celelalte trei vehicule ale sale. De asemenea, el deține un Range Rover cu performanțe înalte”, care costă de la 94.000 de lire sterline nou, precum și un Lexus de lux și un BMW în California.

Exit mobile version