• Mesajele false de angajare s-au mutat de pe WhatsApp pe Telegram, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).
  • DNSC atrage atenţia că utilizatori din România continuă să fie vizaţi de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.
  • De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potenţiale victime să ofere date sensibile.

Mesajele false de angajare s-au mutat de pe WhatsApp pe Telegram, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

DNSC atrage atenţia că utilizatori din România continuă să fie vizaţi de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversaţie pe aplicaţii de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroşi utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecţionau potenţialele victime către o conversaţie pe WhatsApp, în ultimele zile aplicaţia de mesagerie preferată de atacatori este Telegram, aşa cum se poate observa din imaginea ataşată”, transmite sursa citată.

Recomandări

MACRON AJUNGE ÎN NOUA CALEDONIE
HALEY VOTES FOR TRUMP
COD PORTOCALIU DE PLOI ÎN MAREA BRITANIE
5 OAMENI MOR LA ALEGERILE DIN MEXIC
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potenţiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câştig bazat pe invitarea unor noi „clienţi”, la care adaugă ulterior o componentă de investiţii în criptomonedă.

Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci şi date financiar-bancare de la utilizatori.