Specialiştii CERT-RO avertizează că au apărut site-uri care pot colecta date personale şi informaţii financiare de la turiştii care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia. Utilizaţi doar portalurile oficiale, recomandă experţii.

Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenţi unde îşi introduc datele pentru generarea formularului necesar la intrarea în ţară.

„Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenţia utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, aşa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitaţi accesarea surselor neoficiale şi nu furnizaţi date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deşi în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, explică specialiştii.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Aceştia mai spun că pentru a evita problemele, turiştii trebuie să utilizeze doar site-urile oficiale.

„Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr”, recomandă cei de la CERT-RO.