• Zeci de mii de oameni au ieșit duminică în stradă, la Paris și în alte orașe din Franța, pentru a-i aduce un omagiu profesorului Samuel Paty
  • Profesorul a fost decapitat cu 2 zile în urmă, după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed.
  • Macron: Islamiștii nu vor dormi liniștiți în Franța

Președintele francez, Emmanuel Macron, le-a cerut miniștrilor săi măsuri urgente după decapitarea profesorului Samuel Paty. ”Islamiștii nu vor dormi liniștiți în Franța și frica va trece în cealaltă tabară” ar fi declarat Macron în timpul unei reuniuni a Consiliului de Apărare al țării, relatează BFMTV.

Mii de oameni s-au adunat la Paris și au cântat imnul, în semn de omagiu pentru profesorul decapitat. Adunarea a avut loc la câteva ore după ce președintele american Donald Trump a trimis Franței un mesaj de solidaritate. Samuel Paty, profesor de istorie și geografie, a fost ucis vineri.

Le-a arătat elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed apărute în publicația satirică Charlie Hebdo. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a caracterizat incidentul ca pe un „atac terorist islamist”. Agresorul a fost împușcat de polițiști. Alte 11 persoane au fost reținute, printre care părinții, fratele și bunicul atacatorului.

Bărvat: ”La trei săptămâni după un atac cu cuțitul la Paris, suntem din nou loviți de un dement care vrea să ne divizeze. Nici nu se pune problema să cedăm. Suntem aici ca să arătăm că nu ne este frică.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Femei: ”Ne petrecem timpul ca să educăm și să promovăm valorile Republicii, mai ales libertatea pentru care luptam zi de zi, mai ales pentru copiii nostri, simțul critic, și azi ar vrea să ne reducă la tăcere. Este imposibil!”