• Victor Negrescu, vicepreședinte PSD spune că „Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București
  • Negrescu mai acuză că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene
  • Acesta concluzionează că „prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos”

 Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD spune că „Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București” și atrage atenția că prin prisma dublului limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos.

La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor tăia niciun ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și că vor promova un buget de austeritate”, spune, duminică, pe Facebook, vicepreședintele PSD Victor Negrescu, europarlamentar.

Victor Negrescu: Viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene

Negrescu mai acuză că în vizita reprezentanților guvernamentali la Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană”, adaugă Negrescu.

Bugetul pentru sănătate , redus semnificativ

Despre problemele din sănătate și educație, europarlamentarul PSD spune că guvernanții au prezentat, la Bruxelles, un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație, în vreme ce la București, „ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri”.

La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus”, adaugă Victor Negrescu.

Acesta concluzionează că „prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos”.

Premierul Florin Cîțu a fost, joi și vineri, la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulți lideri europeni.