• Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat că nu va avea nevoie de vaccinul Covid-19, deoarece a avut deja coronavirus.
  • Acesta i-a avertizat pe cei care intenționează să se vaccineze că dacă se transformă în aligatori sau le crește barbă după administrare, e problema lor.
  • Videoclipul discursului său a devenit viral pe rețelele de socializare.

Potrivit presei braziliene, Bolsonaro i-a avertizat pe cei care intenționează să se vaccineze că, dacă se transformă în aligatori sau le crește barbă după inoculare, atunci este problema lor.

Bolsonaro a vorbit la un eveniment public la Porto Seguro, în Brazilia. Videoclipul discursului său, care acum a devenit viral pe rețelele de socializare, a fost distribuit și pe Twitter de jurnalistul Samuel Pancher.

La eveniment, Bolsonaro a spus că mulți l-au mustrat pentru că a dat un exemplu prost, refuzând să ia vaccinul Covid-19. Acestora, președintele le-a spus că nu este nevoie să se vaccineze, deoarece a fost deja infectat cu coronavirus.

În această notă, trebuie menționat faptul că au fost raportate cazuri de reinfecție cu coronavirus în Brazilia.

Vaccinul Covid-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech a devenit primul din lume care a fost aprobat pentru utilizare de urgență – mai întâi în Marea Britanie, urmat de SUA.

La începutul acestei luni, Reuters a raportat că Brazilia urmărea un acord cu Pfizer pentru livrarea a 70 de milioane de doze pentru populație. Cu toate acestea, Reuters a raportat, de asemenea, că Pfizer întâmpină dificultăți în înregistrarea vaccinului său COVID-19 pentru utilizare de urgență în Brazilia, din cauza nivelului de detalii cerut de autoritatea de reglementare, potrivit ministrului brazilian al Sănătății, Eduardo Pazuello.

Presa din brazilia susține, de asemenea, că Bolsonaro a spus că dacă oamenii se transformă în aligatori sau dacă bărbații încep să vorbească cu voci subțiri și femeilor le crește barbă după ce au luat vaccinul Covid-19, atunci va fi problema lor, deoarece Pfizer nu va fi responsabil.

Nu este prima dată când Bolsonaro vorbește în public împotriva vaccinării Covid-19. În noiembrie anul acesta, rapoartele l-au citat spunând că nu va lua vaccinul împotriva coronavirusului și are tot dreptul să îl refuze dacă dorește.

De asemenea, el a spus în repetate rânduri că niciun brazilian nu va fi obligat să ia vaccinul împotriva coronavirusului, dacă nu vrea – o decizie care îl pune în conflict cu instanța braziliană. AFP a raportat, de asemenea, că Curtea Supremă din Brazilia a decis că oamenii ar putea fi „obligați, dar nu forțați” de către autoritățile civile să fie vaccinați.

În luna iulie a acestui an, Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru coronavirus și a intrat în autoizolare. El suferise doar simptome ușoare, după spusele sale. Președintele brazilian a minimizat frecvent virusul, care a făcut deja mii de victime în țară, și l-a numit cândva și „o mică răceală”.