• FBI a anunțat că există posibilitatea unor proteste armate, planificate în toate cele 50 de state, în perioada 16-20 ianuarie.
  • Potrivit informațiilor, „grup armat identificat” solicită „asaltarea” clădirilor guvernamentale de stat, locale și federale, în cazul în care președintele Donald Trump va fi îndepărtat cu forța din funcție.
  • Peste 6.000 de gărzi naționale au fost detașate în Washington, DC.
  • Pentagonul are în vedere trimiterea a până la 13.000 de paznici pentru securizarea orașului.

FBI a avertizat că mai multe proteste ar putea izbucni, în fața clădirilor administrative din toate cele 50 de state, în cele câteva zile care au mai rămas până la ziua în care președintele ales Joe Biden va fi inaugurat în funcție. Totate orașele din tară se pregătesc să înfrunte proteste violente, mai ales având în vedere evenimentele de săptămâna trecută de la Capitoliul SUA, anunță Daily Mail.

Informațiile distribuite de FBI au dat un semnal de alarmă cu privire la un grup care solicită „asaltarea” clădirilor administrative de stat, locale și federale, în cazul în care președintele Donald Trump va fi înlăturat din funcție înainte de învestirea lui Joe Biden, pe 20 ianuarie.

Anunțul a fost făcut chiar în momentul în care președintele Camerei, Nancy Pelosi, a făcut o serie de acuzații care îl vizau pe Trump, pentru că ar fi incitat la insurecție, la cinci zile după ce mulțimea susținătorilor președintelui a asaltat Capitoliul, într-o tentativă de a bloca Congresul să certifice victoria alegerilor lui Biden.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

După anunțul FBI-ului, cu privire la un alt posibil val de proteste violente, oficialii au spus că vor detașa peste 6.000 de membri ai Gărzii Naționale în Washington, DC, în acest weekend.

Serviciul Parcului Național a declarat luni că va închide Monumentul Washingtonului și alte facilități din zonă începând de astăzi și până pe 24 ianuarie.

Între timp, Pentagonul se gândește să trimită până la 13.000 de paznici pentru a asigura zona în ziua inaugurării. Înainte de protestele de săptămâna trecută, oficialii plănuiseră să detașeze aproximativ 7.000 de paznici.