• Iranul a construit o nouă bază aeriană subterană.
  • Este o unitate subterană a forțelor aeriene, numită „Eagle 44″.
  • Noutatea lui „Eagle 44″ este că poate găzdui avioane de luptă.

Iranul a construit o nouă bază aeriană subterană. Acest lucru a fost anunțat în această săptămână de IRNA, agenția oficială de presă iraniană. Este o unitate subterană a forțelor aeriene, numită „Eagle 44″. Potrivit agenției de presă Iran Press News Agency, este primul de acest tip suficient de mare pentru a găzdui avioane de luptă. Acest lucru este atestat de imaginile difuzate de televiziunea de stat care arată cum avioanele de vânătoare-bombardament intră, se deplasează prin galeriile vaste, apoi rămân înăuntru și pleacă spre pistă.

Iranul susține că Eagle 44″ este capabil să accepte și să opereze, zi și noapte, diferite tipuri de avioane de luptă și bombardiere cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, precum și avioane militare fără pilot. Se pare că instalația se află într-o locație nedezvăluită, într-un teren muntos, pentru a o proteja de un eventual atac al bombardierelor americane.

Destinate operațiunilor aeriene surpriză

Este una dintre cele câteva astfel de baze aeriene subterane care au fost construite în Iran în ultimii ani. Acestea sunt destinate operațiunilor aeriene surpriză”, potrivit Tasnim News din Iran, dar sunt, de asemenea, capabile să susțină aeronavele timp de luni întregi, precum și să aibă capacități de război electronic. Anul trecut, Teheranul a făcut publică baza de drone 313, de asemenea subterană. În plus, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice a expus câteva dintre bazele sale subterane de drone și rachete.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Noutatea lui Eagle 44″ este că poate găzdui avioane de luptă. Acesta este echipat cu diferite facilități: posturi de avertizare și de comandă, hangare, locuri de fixare și întreținere, facilități de navigație și aeroportuare, depozite de combustibil etc. Teheranul a prezentat, de asemenea, o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune cu lansare din aer, de producție internă, numită Asef”, despre care se spune că va fi instalată pe avioanele rusești Su-24.

Cel mai mare exercițiu militar americano-israelian

Prezentarea noii baze aeriene iraniene are loc la doar câteva zile după încheierea celui mai mare exercițiu militar comun americano-israelian din istorie. Denumită Juniper Oak 2023″, aceasta a implicat mii de soldați și zeci de avioane, precum și nave de război și sisteme de artilerie, în ceea ce a fost văzut ca un mesaj adresat Iranului pe fondul creșterii tensiunilor, detaliază Al Jazeera.

Manevrele comune americano-israeliene au avut loc la câteva zile după ce Iranul a desfășurat un alt exercițiu de amploare pentru a-și demonstra pregătirea militarăPoate că nu au primit corect mesajul Iranului (cu acel exercițiu). Acum, Iranul trimite din nou un mesaj. Acesta este sunetul unei bubuituri din interiorul munților”, a declarat reporterul televiziunii de stat la premiera filmului Eagle 44″, în timp ce un avion de vânătoare intra într-un tunel în spatele său.

Bazele noastre vor găzdui în curând noi avioane de luptă”, a declarat Abdolrahim Mousavi, comandantul-șef al armatei iraniene, la televiziunea națională. În ultimele luni au existat rapoarte potrivit cărora Iranul ar putea primi în curând mai multe avioane Su-35 avansate din Rusia, în condițiile în care Teheranul și Moscova își extind rapid relațiile bilaterale.

Săptămâna trecută, Teheranul a jurat răzbunare pentru un presupus atac israelian cu dronă asupra unei fabrici militare din apropierea orașului Isfahan din centrul țării. Atacul a avut loc pe fondul tensiunilor legate de activitățile nucleare ale Teheranului și de presupusele sale livrări de arme în sprijinul efortului de război al Rusiei împotriva Ucrainei.

Orice atac asupra Iranului din partea dușmanilor noștri, inclusiv a Israelului, va fi răspuns de la numeroasele noastre baze aeriene, inclusiv Eagle 44″, a declarat șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, Mohammad Bagheri, la televiziunea de stat.