• Avioane de vânătoare rusești au fost trimise pentru a intercepta mai multe aeronave de recunoaştere americane.
  • Acestea au fost trimise în urma unor incidente produse deasupra Mării Negre, în ultimele 24 de ore, anunţă autorităţile de la Moscova.
  • Autorităţile din Rusia precizează că avionul american de recunoaştere nu a pătruns în spaţiul aerian al țării.

Un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a fost mobilizat vineri pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană de tip EP-3E. Incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre, potrivit agenţiei RIA Novosti.

„Avionul american se îndrepta spre frontiera Rusiei, dar a schimbat direcţia şi s-a îndepărtat. Avionul rusesc a revenit la bază”, a comunicat Centrul rus pentru Apărarea Naţională. Autorităţile din Rusia precizează că avionul american de recunoaştere nu a pătruns în spaţiul aerian al țării.

Într-un alt incident, produs joi seară, un alt avion militar rusesc de tip Suhoi Su-27 a fost trimis pentru a intercepta două aeronave americane de recunoaştere, tot deasupra Mării Negre.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„Echipajul avionului rusesc s-a apropiat de cele două avioane vizate, menţinând o distanţă sigură, şi le-a identificat ca fiind o aeronavă de recunoaştere RC-135 a Forţelor Aeriene americane şi o aeronavă de patrulare P-8A a Forţelor Navale americane”, a anunţat Centrul rus pentru Apărarea Naţională, citat de agenţia Tass.