Avioane de vânătoare rusești, trimise să intercepteze mai multe aeronave americane de recunoaștere, deasupra Mării Negre

Avioane de vânătoare

Un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a fost mobilizat vineri pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană de tip EP-3E. Incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre, potrivit agenţiei RIA Novosti.

„Avionul american se îndrepta spre frontiera Rusiei, dar a schimbat direcţia şi s-a îndepărtat. Avionul rusesc a revenit la bază”, a comunicat Centrul rus pentru Apărarea Naţională. Autorităţile din Rusia precizează că avionul american de recunoaştere nu a pătruns în spaţiul aerian al țării.

Într-un alt incident, produs joi seară, un alt avion militar rusesc de tip Suhoi Su-27 a fost trimis pentru a intercepta două aeronave americane de recunoaştere, tot deasupra Mării Negre.

„Echipajul avionului rusesc s-a apropiat de cele două avioane vizate, menţinând o distanţă sigură, şi le-a identificat ca fiind o aeronavă de recunoaştere RC-135 a Forţelor Aeriene americane şi o aeronavă de patrulare P-8A a Forţelor Navale americane”, a anunţat Centrul rus pentru Apărarea Naţională, citat de agenţia Tass.

Exit mobile version