• O aeronavă a companiei Japan Airlines care transporta pasageri a luat foc pe o pistă a aeroportului Haneda din Tokyo.
  • Videoclipul postului public japonez NHK arată flăcări ieșind pe geamurile unei aeronave.
  • Toți cei 367 de pasageri de la bord au fost evacuați, potrivit agenției de presă Reuters.

UPDATE ORA 13.40 – Au mai fost probleme cu acest tip de aeronavă

Același tip de aeronavă a Gărzii de Coastă a Japoniei care s-a ciocnit cu un avion JAL pe aeroportul Haneda în seara zilei de 2 a făcut o aterizare de urgență pe aeroportul Haneda în octombrie anul trecut, din cauza unei probleme la sistemul său hidraulic. Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă din Japonia a spus: „Nu știm dacă este aceeași aeronavă, dar nu există nicio îndoială că este același tip de aeronavă”.

Potrivit Gărzii de Coastă din Japonia, aeronava care s-a ciocnit cu avionul JAL a fost o aeronavă MA722 cu aripă fixă ​​de la Baza Aeriană Haneda, un Bombardier 300 de la Bombardier din Canada. Are o lungime totală de aproximativ 27 de metri și o viteză maximă de 243 de noduri (aproximativ 450 km/h).

Potrivit Gărzii de Coastă a Japoniei, pe 6 octombrie anul trecut, un Bombal 300 aparținând aceleiași baze aeriene Haneda a declarat stare de urgență din cauza unei probleme la sistemul său hidraulic și a aterizat pe aeroportul Haneda aproximativ 40 de minute mai târziu. Cele șapte persoane aflate la bord nu au fost rănite.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Conform bazei, există două sisteme de conducte hidraulice pentru direcția roților din față, stânga și dreapta, iar partea dreaptă a fost spartă. S-a scurs ulei pe calea de rulare, dar nu a avut niciun impact asupra operațiunilor de zbor civile.

Potrivit Gărzii de Coastă din Japonia, aeronava care s-a ciocnit cu avionul JAL transporta provizii către Baza Aeriană Niigata, ca răspuns la cutremurul din Peninsula Noto.

UPDATE ORA 13.00- Cinci din șase membri ai echipajului aeronavei Gărzii de Coastă japoneză au murit


Potrivit Departamentului de Pompieri din Tokyo, la bord se aflau șase persoane, iar căpitanul, care a scăpat singur, părea rănit. Cinci dintre cei șase membri ai echipajului aeronavei Gărzii de Coastă japoneză au murit, iar căpitanul avionului este grav rănit, a raportat NHK, citând Poliția Metropolitană.

Știre inițială:

Fujiaki Yamada, fost căpitan al JAL și critic de aviație, a revizuit filmările din momentul accidentului și a spus: „Nu am văzut niciodată un accident atât de grav”.În ceea ce privește cauza accidentului, el a refuzat sa se pronunte, spunând: „Nu știm încă situația” și a adăugat: „Dar dacă există o aeronavă pe pistă, nu există nicio modalitate de a ateriza o altă aeronavă pe aceeasi pistă. A fost o eroare în sistemul de instrucțiuni de pe teren. Nu cred că poate fi exclusă aceasta varianta în acest moment.”

El a spus că este „foarte bucuros” că toți pasagerii și echipajul avionului JAL au reușit să scape din avion.

Pasagerii postează imagini din interiorul avionului


Această înregistrare neverificată pare să apară în interiorul avionului în timp ce se îndreaptă pe pistă cu flăcări vizibile prin fereastră. Apoi, arată că pasagerii sunt evacuați printr-un tobogan.


Potrivit imaginilor de la camerele de luat vederi instalate pe aeroportul Haneda de către Japan Airlines și NHK, flăcările au izbucnit din avion la scurt timp după ce zborul Japan Airlines 516 a aterizat pe pista C de pe aeroportul Haneda, în jurul orei 17:47, pe 2.

Aeronava în flăcări este zborul 516 Japan Airlines, care a decolat de pe aeroportul New Chitose la ora 16:00 pe 2 și era programat să aterizeze pe aeroportul Haneda la ora 17:40.

Potrivit oficialilor din Ministerul Terenurilor, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului, există informații că o aeronavă a Gărzii de Coastă a Japoniei s-a ciocnit în apropierea pistei.

Există informații despre toți cei care au evadat, în prezent în curs de confirmare.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Japan Airlines, există informații că la bord se aflau 379 de persoane, inclusiv 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului, și că toți au fost deja evacuați.
Imagini de la o cameră instalată de NHK pe aeroportul Haneda arată flăcări ieșind pe geamurile unui avion Japan Airlines chiar după ora 18:00 pe 2.

Ieșea și fum negru, iar videoclipul arată că se fac eforturi de stingere a incendiilor.


La fața locului sunt văzute mai multe mașini de pompieri care stropesc apă cu furtunuri. Guvernul înființează un birou de legătură cu informații. Ca răspuns la incendierea unei aeronave pe pista de pe aeroportul Haneda, guvernul a înființat o cameră de legătură informațională la Centrul de management al crizelor din biroul prim-ministrului, la ora 18:05, pe 2, pentru a colecta informații.

Toate pistele închise


Potrivit Japan Airport Building, care administrează clădirea terminalului intern al aeroportului Haneda, toate pistele de pe aeroportul Haneda au fost închise începând cu ora 18:00.

Imagini din interiorul avionului de pasageri care a luat foc la decolare în Japonia

Este un Airbus A350?


Potrivit oficialilor Ministerului Terenului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului, există informații conform cărora un Airbus A350 Japan Airlines care pleca de pe Aeroportul New Chitose și se îndrepta spre Haneda s-a ciocnit cu o aeronavă a Gărzii de Coastă a Japoniei în apropierea pistei.

Un incendiu a izbucnit la o aeronavă a companiei Japan Airlines.

Aeronava Pazei de Coastă a Japoniei aparține bazei aeriene Haneda. Potrivit Gărzii de Coastă din Japonia, aeronava care s-a ciocnit cu aeronava Japan Airlines a fost o aeronavă MA722 cu aripă fixă ​​aparținând bazei aeriene Haneda.

Potrivit centrului de prevenire a dezastrelor de la clădirea Japan Airlines de pe aeroportul Haneda, incendiul are loc pe pista C.

Condițiile meteo la acea vreme erau


Potrivit Agenției Meteorologice din Japonia, AMeDAS instalat pe aeroportul Haneda a experimentat un vânt de vest de 1,6 metri începând cu ora 17:30 pe 2. Nu au fost emise avertismente pentru ploi abundente sau tunete în zona din jurul aeroportului.

Echipajul s-a descurcat „extraordinar de bine”, spune consultantul în aviație.

Echipajul s-a descurcat „extraordinar de bine” pentru a salva vieți, a declarat pentru Sky News un consultant în aviație și fost pilot senior al BA, deoarece se raportează că toți pasagerii au fost evacuați în siguranță. Alastair Rosenschein spune că arată „cât de sigură este aviația, chiar și atunci când lucrurile merg prost”.

Cinci din șase membri ai Gărzii de Coastă din Japonia nu au fost depistați. Presa locală raportează că cinci din șase membri ai Gărzii de Coastă a Japoniei la bord rămân nedescoperiți.


Știre în curs de actualizare.