Avocații lui Trump au împărtășit fișiere electorale sensibile cu adepții teoriei conspirației și comentatori de dreapta

Donald Trump

Donald Trump

Avocații care lucrează pentru Donald Trump pentru a anula înfrângerea prezidențială din 2020 ar fi împărtășit fișiere sensibile ale sistemului electoral cu negaționiști ai alegerilor, teoreticieni ai conspirației și comentatori de dreapta, potrivit unui raport de presă.

Fișierele sensibile au fost salvate pe un server de către o firmă de criminalistică informatică din Georgia, de unde au fost descărcate de zeci de ori, arată înregistrările companiei, potrivit The Washington Post. Înregistrările arată că printre cei care au descărcat aceste fișiere s-au numărat conturi legate de un meteorolog texan care a participat la emisiunea radiofonică a lui Sean Hannity, un podcaster conservator care a cerut executarea dușmanilor politici, un fost surfer profesionist care a propagat teorii neadevărate și infirmate, susținând că sondajele pentru alegerile prezidențiale din 2020 au fost manipulate, precum și un fost antrenor de seducție și agățare” care se autoproclamă ca fiind un hacker.

În înregistrările obținute de reclamanți de la firma SullivanStrickler, cu sediul în Atlanta, bazată pe tehnologie juridică, au fost găsite contracte între această firmă și avocații care au legătură cu dl Trump, inclusiv Sidney Powell. Înregistrările au fost procurate în cadrul unui proces federal de lungă durată privind sistemele de vot din Georgia.

Fișierele de date cruciale au fost calificate drept copii ale unor componente ale sistemelor electorale din Coffee County, Ga și Antrim County, Michigan. SUA reglementează strict accesul la software-ul sistemului de vot al țării, iar alte componente sunt strict monitorizate, administrația clasificând aceste sisteme drept infrastructură critică.

Cu toate acestea, este pentru prima dată când este raportată distribuirea fișierelor din sistemele electorale între persoane din mai multe state în noul set de înregistrări. The Post raportase anterior că e-mailurile și alte înregistrări au confirmat că avocații care lucrează pentru Trump i-au cerut lui SullivanStrickler să acceseze sistemele electorale din cel puțin trei state cruciale, ceea ce a dus la copierea sistemului electoral.

Avocatul american Powell a trimis o echipă în Michigan pentru a copia datele electorale dintr-un comitat rural și, de asemenea, pentru ca același lucru să fie făcut și în zona Detroit, conform documentelor. Un avocat din partea campaniei dlui Trump a trimis echipa în Nevada. Datele ar fi fost, de asemenea, copiate de SullivanStrickler de la un sistem de vot Dominion din comitatul Coffee, Georgia, pe 7 ianuarie în 2021.

David D Cross, avocatul care îi reprezintă pe reclamanți, a declarat că breșa electorală depășește cu mult ceea ce am crezut.

Exit mobile version