• Donald Trump a afirmat că pașapoartele sale au fost confiscate în timpul raidului FBI de la Mar-a-Lago de săptămâna trecută, ceea ce ar putea însemna că nu poate părăsi țara.
  • Fostul președinte s-a plâns că luarea FBI-ului a fost un atac asupra unui adversar politic”.
  • Trump este investigat în baza legii americane privind spionajul, potrivit mandatului care a dus la percheziționarea” locuinței sale.

Donald Trump a afirmat că pașapoartele sale au fost confiscate în timpul raidului FBI de la Mar-a-Lago de săptămâna trecută, ceea ce ar putea însemna că nu poate părăsi țara.

Fostul președinte s-a plâns că luarea FBI-ului a fost un atac asupra unui adversar politic”.

Luni, pe site-ul său Truth Social, el a scris: Wow. În raidul FBI sau Mar-a-Lago, mi-au furat cele trei pașapoarte (unul expirat), împreună cu toate celelalte. Acesta este un atac asupra unui adversar politic la un nivel nemaiîntâlnit până acum în țara noastră. Lumea a treia.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu este clar ce pașapoarte au fost luate în timpul percheziției FBI la proprietatea sa din Florida, dar se știe că Trump are un pașaport albastru obișnuit eliberat cetățenilor americani și unul roșu diplomatic”.

În calitate de președinte, ar fi primit un pașaport diplomatic.

Dacă toate documentele sale au fost retrase, ar fi rămas izolat în State și nu ar fi putut călători.

Trump este investigat în baza legii americane privind spionajul, potrivit mandatului care a dus la percheziționarea” locuinței sale.

Potrivit documentului care a fost desecretizat săptămâna trecută, agenții au fost autorizați să percheziționeze Biroul 45″ – care se referă la faptul că Trump este al 45-lea președinte al Americii.

De asemenea, au fost autorizați să se uite în toate camerele de depozitare” și în toate camerele folosite de Trump și de personalul său în casa sa de la Mar-A-Lago.

Agenții căutau documente clasificate suspectate că ar fi fost luate de la Casa Albă atunci când Trump a părăsit funcția în ianuarie anul trecut.

Oricine este găsit vinovat de o astfel de infracțiune riscă până la cinci ani de închisoare pentru fiecare acuzație.

Reprezentanții lui Trump au declarat că acesta a avut autoritatea, în calitate de președinte, de a declasifica toate documentele recuperate înainte de a părăsi funcția și a făcut acest lucru.