FBI ar fi căutat documente clasificate referitoare la arme nucleare în timpul percheziţiei la reşedinţa lui Donald Trump

Foto: Hepta
  • Documente clasificate referitoare la arme nucleare s-au numărat printre lucrurile căutate de agenţii FBI în timpul percheziţiei efectuate luni la reşedinţa din Florida a fostului preşedinte american Donald Trump.
  • Experţii în informaţii clasificate au declarat pentru Washington Post că această percheziţie neobişnuită subliniază îngrijorarea profundă a oficialilor guvernamentali cu privire la tipurile de informaţii despre care credeau că s-ar putea afla la reşedinţa lui Trump şi care ar putea fi în pericol de a cădea în mâini greşite.
  • Departamentul de Justiţie al SUA a cerut joi unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziţia FBI la Mar-a-Lago, după ce Trump a prezentat-o ca pe o răzbunare politică.

Documente clasificate referitoare la arme nucleare s-au numărat printre lucrurile căutate de agenţii FBI în timpul percheziţiei efectuate luni la reşedinţa din Florida a fostului preşedinte american Donald Trump.

Experţii în informaţii clasificate au declarat pentru Washington Post că această percheziţie neobişnuită subliniază îngrijorarea profundă a oficialilor guvernamentali cu privire la tipurile de informaţii despre care credeau că s-ar putea afla la reşedinţa lui Trump şi care ar putea fi în pericol de a cădea în mâini greşite.

Nu este clar dacă astfel de documente au fost recuperate de la reşedinţa fostului preşedinte din Palm Beach.

Departamentul de Justiţie al SUA a cerut joi unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziţia FBI la Mar-a-Lago, după ce Trump a prezentat-o ca pe o răzbunare politică.

Solicitarea înseamnă că publicul ar putea afla în curând mai multe despre ceea ce căutau anchetatorii în timpul percheziţiei fără precedent în casa unui fost preşedinte.

Procurorul general Merrick Garland, cel mai înalt responsabil cu aplicarea legii şi numit de preşedintele Joe Biden, a declarat într-o conferinţă de presă că a aprobat personal percheziţia.

Percheziţia a făcut parte dintr-o investigaţie care urmăreşte să stabilească dacă Trump a scos în mod ilegal documente de la Casa Albă în momentul în care a părăsit funcţia în ianuarie 2021.