Avocatul Poporului: „Nu am sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

Renate Weber Foto: Mediafax
  • Renate Weber nu a sesizat CCR pentru legea care elimină pensiile parlamentarilor.
  • A fost înaintată o petiție Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.
  • Weber: Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor.

Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.

Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.

Legea merge la promulgare, la Klaus Iohannis

Avocatul Poporului a spus că a primit această petiție, în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină indemnizația pentru limita de vârstă a parlamentarilor.

Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a adăugat Weber.

Prin această petiție, Asociația Foștilor Parlamentar preciza că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

Pe 17 februarie, Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Legea va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.