• Avocatul Poporului s-a autosesizat în privința problemei apei calde din București
  • Autosesizarea s-a produs după ce în presă au fost publicate în presă mai multe articole pe această temă
  • Primăriile de sector și Primăria Generală a Capitalei au fost interogate în privința măsurilor luate

Problea apei calde și a căldurii din București a ajuns și la urechile Avocatului Poporului care s-a autosesizat și cere primăriilor de sector și Primăriei București să comunice „imediat” ce măsuri au dispus, în contextul pandemic.

Acesta a transmis, marți, că a luat cunoștință despre lipsa apei calde și a căldurii în toate sectoarele din București, după ce în presă au fost publicate numeroase articole despre această problemă.

În situația în care România este în plină perioadă pandemică, Avocatul Poporului cere Primăriei Capitalei și primăriilor de sector să spună ce măsuri au fost luate.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Având în vedere că problema lipsei apei calde și a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum și la Primăria Municipiului București, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condițiilor de trai normale, în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja”, a transmis Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă.

Rezultatele vor fi făcute publice.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus, vinerea trecută, că în prezent CET Sud dă căldură la 75 de grade și speră să se ajungă la 85 de grade în zilele care urmează. Speranța edilului este ca bucureștenii că aibă căldură în case măcar la nivelul iernii trecute.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu spune că toate problemele cu căldura și apa caldă în Capitală pornesc de la rețeaua primară, pe care sunt pierderi uriașe din cauza lipsei de investiții: „Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa”.