• Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea
  • Marcel Ciolacu: Vela este vinovat de „spectacolul văzut la televizor”
  • Mesaj postat pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea: „Umilirea şi tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, care a fost împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşina poliţiei şi a intrat în policlinică.

„Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să însemne o condamnare de moarte”, a spus Renate Weber la un post de televiziune.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu,  l-a acuzat pe Marcel Vela este vinovat de „spectacolul văzut la televizor”, referindu-se la acuzaţiile făcute de avocaţii Sorinei Pintea, potrivit cărora aceasta a fost dusă cu cătuşe la medic şi a fost bruscată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea a apărut un apel la încetarea „umilinţei și a torturii” la care ar fi supusă aceasta.