BAC în sesiune specială pentru elevii infectați cu coronavirus. Orban: „Nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul”

BAC în sesiune specială pentru elevii infectați cu coronavirus. Orban: „Nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul” Sursa Foto: Profimedia
  • Elevii de clasa a douăsprezecea vor avea o sesiune specială a Bacalaureatului
  • Măsura este destinată elevilor care nu pot susţine examenul din motive medicale
  • Orban: „Am discutat cu doamna Anisie şi mi-am dat acordul”

Veşti bune. Elevii de clasa a douăsprezecea vor putea susţine examenul într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban,

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în achetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

Premierul a subliniat că i se pare normal ca şi elevii de clasa a douăsprezecea să poată avea o sesiune specială, ca în cazul Evaluării Naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a douăsprezecea să poată”, a adăugat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase anterior că va exista o sesiune specială doar pentru Evaluarea Naţională.