Bădălău a modificat legea pentru a ajunge vicepreședinte la Curtea de Conturi. Salariu de mii de euro și bugetul statului pe mână

Bădălău a modificat legea pentru a ajunge vicepreședinte la Curtea de Conturi: 5000 de euro salariu și acces la bugetul instituției Sursa Foto: Mediafax / Eduard Vînătoru
  • Niculae Bădălău a fost ales vicepreşedinte al Curţii de Conturi, după ce a schimbat legea în favoarea lui.
  • Senatorul de Giurgiu a primit 294 de voturi pentru şi doar 55 contra.
  • Acum bugetul instituţiei, care este unul destul de generos, va fi pe mâna celui care a fost condamnat pentru că a furat patru saci de grâu.

Lege cu dedicaţie de la Bădălău pentru Bădălău. Aşa a reuşit senatorul de Giurgiu să ocupe scaunul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Funcţia a fost râvnită încă din 2017, când printr-un amendament, alături de tovarăşii din PSD, au modificat legea de funcţionare a instituţiei.

Până să-i vină ideea, pentru a ocupa o funcţie la Curtea de Conturi, trebuia să ai studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică.

Pentru că avea doar o diplomă de inginer, Niculae Bădălău a schimbat regulile. Acum poţi ocupa o funcţie şi dacă ai studii inginereşti. Pe lângă salariul generos, care ar ajunge până la 5000 de euro, Bădălău va avea acces la tot bugetul instituţiei.

Curtea de Conturi este instituţia care administrează resursele financiare ale statului şi ale sectorului public. Numai anul trecut, bugetul instituţiei a fost de 363 milioane de lei.