• Australia de Sud a înregistrat 36 de noi cazuri, iar statul a intrat în carantină timp de 6 zile
  • Este pentru prima dată când transmiterea comunitară are loc. Responabil ar fi un livrator de pizza
  • Nu au fost descoperiți toți contacții bărbatului

Miercuri, statul Australia de Sud a intrat în lockdown, după ce un angajat al unui restaurant de pizza a mințit cu privire la locul său de muncă. Întreg statul va parcurge o carantină strictă de 6 zile, după ce 36 de noi cazuri de infectare au fost detectate. Acestea sunt primele cazuri cu transmitere comunitară din aprilie și până astăzi

Cauza pare a fi una singură: un bărbat care a lucrat câteva schimburi într-un restaurant de pizza a mințit cu privire la locul său de muncă și despre contactele pe care le-a avut.

„Să spun că sunt furios ar fi jumătate de adevăr. Suntem șocați de acțiunile acestui individ și vom analiza foarte bine ce consecințe pot apărea”, a declarat premierul statului Steven Marshall.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pedeapsa bărbatului nu poate fi pusă în aplicare de poliție, întrucât „nu există nici o contravenție pentru minciuni”, a spus Comisarul general de poliție din Australia de Sud, Grant Stevens. Tot acesta a adăugat că nu au fost identificați contacții direcți ai bărbatului, aceștia plimbându-se încă prin comunitățile Sud Australiene.

Bărbatul nu a fost încă identificat, dar se știe că lucrează la Woodville Pizza Bar în Adelaide. Managerul restaurantului spune că va avea nevoie, probabil, de măsuri de protecție din cauza oamenilor care sunt furioși.

Acest nou focar din statul Australia de Sud vine după succesul statului vecin, Victoria, care a reușit să evite un al doilea val al pandemiei, care a cauzat până în prezent aproximativ 800 de decese. În Victoria au fost înregistrate 21 de zile consecutive fără infectări și decese, după ce capitala, Melbourne, a ieșit dintr-o carantină strictă de 4 luni.