• Directorul DSP Iaşi îţi spune că staţia de oxigen are o defecţiune gravă
  • Pentru a acoperi necesarul vor fi folosite încă 12 paturi de la alte două spitale din Iaşi
  • Directorul ADI NORD EST, agenţia care a cumpărat spitalul, spune că nu e nicio defecţiune, ci că se fac teste

Au trecut două zile de când spitalul mobil de lângă Iași a început să primească pacienți. Doar cazurile ușoare și medii ajung la Lețcani.

De ce nu sunt trataţi acolo şi pacienţi cu probleme grave? Staţia de oxigen are probleme. Spune asta Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Joi după-amiază ar fi fost o defecţiune gravă la staţia de oxigen, care nu a fost încă reparată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Staţia de oxigen de la Leţcani a suferit o defecţiune gravă care nu a putut fi încă remediată. Şi din acest motiv vom mai deschide încă două puncte de terapie intensivă la spitalul de recuperare şi la spitalul municipal Paşcani, câte şase paturi, până când se va rezolva problema”, a spus Vasile Cepoi.

În schimb, Alina Popa, directorul ADI NORD EST, agenţia care a donat întrgul spital spune că încă se fac teste, nici vorbă de probleme tehnice.

Urmare a realizării bypass-ului sunt necesare teste pentru a se verifica dacă există sau nu pierderi. La momentul ăsta ele funcţionează. (…) Defecţiuni nu există, există doar necesitatea de a face teste la cele patru fabrici, urmare a legării lor în bypass”, a explicat Alina Popa.

Carmen Dorobăţ, șefa de la Boli Infecţioase, recunoaşte că au fost probleme și spune că acum se fac teste la capacitate mai mică.

Staţia de oxigen a fost pusă în funcţie pentru 24 de paturi, în zona de Terapie Intensivă. La un moment dat s-a oprit, înţeleg că din cursul dimineţii de ieri funcţionează din nou şi noi vrem să arate şi proba timpului, în sensul că dorim să menţină parametrii maximi la nivelul ventilatoarelor pentru o perioadă de 48 de ore”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi, Carmen Dorobăț.

Între timp, că să fie sigure că pacienţii în stare gravă primesc îngrijiri, autorităţile au decis să transfome încă 12 paturi de ATI de la Spitalul de Recuperare şi de la Spitalul municipal Paşcani în paturi pentru pacienţi COVID. Astfel, numărul paturilor de ATI de la Iaşi creşte de la 41 la 53.