• Apărarea antiaeriană ucraineană a detectat miercuri șase obiecte inamice” în spațiul aerian al capitalei ucrainene.
  • Tipul și caracteristicile exacte ale acestor obiecte vor putea fi determinate după ce va fi finalizată analiza resturilor balonului doborât.
  • Sistemele de apărare aeriană ucrainene au detectat baloanele și, la scurt timp după aceea au fost activate alarmele de raid aerian în capitală.

Apărarea antiaeriană ucraineană a detectat miercuri șase „obiecte inamice” în spațiul aerian al capitalei ucrainene, majoritatea fiind doborâte, a anunțat Administrația militară a orașului Kiev.

Potrivit unor informații care sunt în curs de clarificare, acestea erau baloane deplasate de forța vântului”, a precizat aceasta pe canalul său Telegram. Ele ar putea fi echipate cu proiectoare sau cu echipamente de supraveghere, au precizat autoritățile de la Kiev, care au conchis că scopul lansării lor ar putea fi și acela de a culege informații despre apărarea antiaeriană ucraineană, pe lângă epuizarea” acesteia.

Tipul și caracteristicile exacte ale acestor obiecte vor putea fi determinate după ce va fi finalizată analiza resturilor balonului doborât, a concluzionat Administrația militară de la Kiev.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Potrivit agenției de știri Ukrinform, sistemele de apărare aeriană ucrainene au detectat baloanele și, la scurt timp după aceea, în jurul orei locale 15:00, au fost activate alarmele de raid aerian în capitală.