• BCE a anunţat decizia de majorare cu 0,75% a dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro.
  • BCE avertizează că „inflaţia se menţine la un nivel mult prea ridicat” , fiind în septembrie de 9,9%.
  • Ca urmare a deciziilor adoptate, rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor creşte la 2,00%, 2,25% şi, respectiv, 1,50% începând cu data de 2 noiembrie 2022.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, decizia de majorare cu 0,75% a dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro.

Consiliul Guvernatorilor a decis astăzi majorarea celor trei rate ale dobânzii BCE cu 0,75%. Prin această a treia majorare consecutivă, Consiliul Guvernatorilor a realizat progrese substanţiale în înăsprirea politicii monetare.

Dobânda de referință la euro se va majora în continuare

Consiliul Guvernatorilor a luat decizia de astăzi, care va fi urmată de majorări ulterioare ale dobânzii, pentru a asigura revenirea în timp util a inflaţiei la ţinta de 2% pe termen mediu” , anunţă Banca Centrală Europeană (BCE), într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

BCE avertizează că „inflaţia se menţine la un nivel mult prea ridicat” , fiind în septembrie de 9,9%.

În ultimele luni, creşterile de preţuri la energie şi alimente, blocajele din reţelele de aprovizionare şi relansarea cererii post-pandemie au condus la amplificarea presiunilor preţurilor şi la creşterea inflaţiei.

Politica monetară a Consiliului Guvernatorilor are scopul de a reduce susţinerea pentru cerere şi a preveni riscul unei tendinţe persistente în aşteptările privind inflaţia” , precizează BCE.

Consiliul Guvernatorilor a decis majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,75%. În acest context, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 2,00%, 2,25% şi 1,50%, cu efect din 2 noiembrie 2022” , subliniază BCE.