• Premierul Florin Cîțu promite primarilor că va aloca șapte miliarde de lei pentru proiectele de drumuri județene și comunale
  • Promisiunea lui Florin Cîțu vine cu doar trei luni înainte de convocarea congresului PNL, în care se va alege conducerea partidului
  • Anunțul premierului vine și după ce PSD a spus că „banii pentru șantierele din comunitățile locale s-au terminat”

Premierul Florin Cîțu le promite primarilor că va aloca șapte miliarde de lei pentru proiectele de drumuri județene și comunale.

„Alocăm șapte miliarde de lei pentru proiectele care vizează drumuri județene și comunale care nu pot fi finanțate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR sau alte surse. România trebuie să treacă la etapa următoare, trebuie să avem drumuri asfaltate în toată țara!”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîțu.

În trei luni au loc alegeri pentru șefia PNL

Promisiunea lui Florin Cîțu vine cu doar trei luni înainte de convocarea congresului PNL, în care se va alege conducerea partidului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Congresul urmează să aibă loc în 25 septembrie, iar la aceste alegeri votul va fi dat, în mare parte, de primarii liberali de la filialele din țară.

PSD spune că „banii pentru șantierele din comunitățile locale s-au terminat

Deputatul PSD Daniel Suciu susține că banii pentru continuarea lucrărilor pe șantierele din comunitățile locale s-au terminat. În replică, premierul Florin Cîțu anunță că toate lucrările vor fi finațante Guvernul României.

I-am avertizat pe minunații guvernanți conduși de Cîțu că anul acesta e nevoie de circa 8 miliarde pentru continuarea miilor de șantiere din comunitățile locale. Și s-a întâmplat ce era de așteptat, au terminat banii în câteva luni”, a scris pe Facebook deputatul PSD Daniel Suciu.

Acesta susține că dacă Guvernul nu alocă fonduri la rectificarea bugetară „se va crea un blocaj în toată țara, iar cei care vor avea de suferit vor fi tot românii”.

În replică, premierul Florin Cîțu a anunțat că toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii.

„Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului”, a anunțat șeful Guvernului.

Acesta îi asigură pe aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate.