Banii care nu se văd se uită: Electrica, Transelectrica, Romgaz și Transgaz nu vor să facă publice salariile șefilor

  • Salariile redevin subiect „strict secret“, după ce Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica au obţinut secretizarea veniturilor salariale cu acordul ANI.
  • Monopolurile statului în energie, companii listate la Bursă, aleg să se opacizeze, făcând din veniturile angajaţilor informaţii clasificate.

Te-ai întrebat cât câștigă marii manageri de la companiile de stat ale României? Întreabă-te și vezi dacă îți răspunde cineva. E secret! Marile companii care dețin monopolurile de stat din energie – toate listate la bursă – au cerut ca cetățenii să nu afle salariile șefilor.

E vorba de Electrica, Transelectrica, Romgaz și Transgaz au obținut secretul absolut – însă nu doar ele. Pe lista sunt și Banca Națională, dar și ANRE – autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: „Dacă măsura respectivă urmărește ascunderea unor pile politice care primesc tot felul de funcții în companii, neavând competența necesară, atunci nu este deloc un lucru bun”