• Salariile redevin subiect „strict secret“, după ce Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica au obţinut secretizarea veniturilor salariale cu acordul ANI.
  • Monopolurile statului în energie, companii listate la Bursă, aleg să se opacizeze, făcând din veniturile angajaţilor informaţii clasificate.

Te-ai întrebat cât câștigă marii manageri de la companiile de stat ale României? Întreabă-te și vezi dacă îți răspunde cineva. E secret! Marile companii care dețin monopolurile de stat din energie – toate listate la bursă – au cerut ca cetățenii să nu afle salariile șefilor.

E vorba de Electrica, Transelectrica, Romgaz și Transgaz au obținut secretul absolut – însă nu doar ele. Pe lista sunt și Banca Națională, dar și ANRE – autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: „Dacă măsura respectivă urmărește ascunderea unor pile politice care primesc tot felul de funcții în companii, neavând competența necesară, atunci nu este deloc un lucru bun”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ