• Banca națională a Angliei se așteaptă la o scădere a economiei de 2%
  • Germania a adoptat un pachet de sprijin pentru protejarea locurilor de muncă
  • UE a anunțat un plan de redresare economică pentru țările membre
  • România a alocat 2% din PIB pentru combaterea efectelor epidemiei

Criza generată de coronavirus a dat peste cap economia lumii. Țările au luat măsuri fără precedent ca să-și resusciteze bugetele. Cu toate acestea, nu putem vorbi încă de o revenire completă în viitorul apropiat, spun economiștii.

Potrivit BBC, Banca națională a Angliei, de exemplu, se așteaptă la o scădere de 2% în trimestru patru. Andrew Bailey, guvernatorul băncii, a anunțat că o să mai injecteze încă 150 de miliarde de lire sterline, ca sprijin pentru economie.

Și Statele Unite au cheltuit o sumă considerabilă în lupta cu criza: 2.300 de miliarde de dolari. La rândul ei, Germania a adoptat un pachet de sprijin pentru protejarea locurilor de muncă şi sprijinirea companiilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Noi am cheltuit în primele luni de criză aproape 5 miliarde de euro pentru măsurile de combatere a pandemiei. Asta înseamnă 2% din produsul intern brut, mult mai puțin decât alte state.

Și Uniunea Europeană a venit în ajutor, cu un plan de 750 de miliarde de euro pentru redresarea economiei. Banii au fost împărțiți statelor membre,
în funcție de cât de grav au fost de afectate.