Barack Obama l-a numit pe Trump „un nenorocit corupt, un lunatic, porc rasist, sexist și un nebun de legat”

Mediafax Foto
  • Barack Obama nu s-a pronunțat niciodată împotriva succesorului său, fostul președinte Donald Trump.
  • Lucrurile nu au rămas la fel și în timpul campaniei prezidențiale din 2020, atunci când Obama a emis primele sale reacții cu privire la comportamentul și activitatea președintelui Trump.
  • Obama l-a numit pe Trump „un nenorocit corupt”, un „lunatic”, „porc rasist”, „sexist” și „un nebun de legat”

Încă din momentul în care a părăsit Casa Albă, în 2017, Barack Obama nu s-a pronunțat niciodată împotriva succesorului său, fostul președinte Donald Trump. Reconoscut pentru diplomația sa și pentru discursurile imparțiale, Obama a păstrat mereu o poziție neutră în ceea ce-l privește pe Trump, potrivit Insider.

Cu toate acestea, lucrurile nu au rămas la fel și în timpul campaniei prezidențiale din 2020, atunci când acesta a emis primele sale reacții cu privire la comportamentul și activitatea președintelui Trump.

În perioada campaniei care îl avea în centru pe Joe Biden, Obama a avut mai multe apariții pentru a-l susține pe fostul său vicepreședinte, dar și pentru a spune câteva lucruri despre contracandidatul acestuia.

Aceste precizări au fost notate în cartea „Bătălie pentru suflet: în campaniile democraților pentru a-l învinge pe Trump”, scrisă de Edward-Isaac Dovere, un scriitor la The Atlantic. 

Însă The Guardian a publicat miercuri extrase din cartea, care urmează să fie lansate săptămâna viitoare. Astfel, potrivit publicației, pasajele din carte făceau referire la anumite conversații dintre Obama și consilierii politici ai lui Biden, în cadrul cărora Obama l-a numit pe Trump „un nenorocit corupt”, un „lunatic”, „porc rasist”, „sexist” și „un nebun de legat”.

Cu siguranță, comentariile lui Obama vor provoca o reacție puternică din partea lui Trump.

Trump a avut multă vreme o relație antagonică cu Obama, încă de la momentul în care Trump a pus la îndoială primului președinte negru, până la la eforturile sale repetate de a anula „Obamacare”, actul de îngrijire accesibilă, legea semnată de predecesorul său în materie de politică internă.