Bărbații bogați sugerează că uterele sintetice ar trebui să înlocuiască femeile

  • Procesul de a avea copii ar fi mai rapid, mai ușor și mai ieftin.
  • Estimările arată că 23 de state și-ar reduce populația la jumătate până în anul 2100.
  • Elon Musk a postat un tweet prin care spune că ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la colapsul populației.

Vor deveni uterele sintetice un lucru? Câțiva bărbați ultrabogați cred că ar putea fi o idee bună, dar nu păreau să consulte nicio femeie pentru a afla ce cred. Sună ca o idee oribilă.

Răspunsul la tweet-ul lui Elon Musk duce la sugestii de uter sintetic. Poate că principalul motiv pentru care conversația despre uterele sintetice atrage atenția este că a fost lansată de un tweet al CEO-ului Tesla și CEO-ului SpaceX, Elon Musk. El a postat pe Twitter îngrijorarea că ar trebui să ne facem griji cu privire la colapsul populației, împărtășind un articol de la BBC despre o prăbușire „atrăgătoare” a ratei globale de fertilitate.

BBC a raportat că scăderea ratelor de fertilitate înseamnă că aproape fiecare națiune își poate vedea populația să înceapă să scadă până la sfârșitul secolului. Acesta a adăugat că se așteaptă ca 23 de țări să își vadă populația redusă la jumătate până în 2100.

Ca răspuns, Sahil Lavingia, fondatorul platformei de tranzacționare a produselor digitale Gumroad, a sugerat că ar trebui să investim în tehnologie care „face procesul de a avea copii mult mai rapid/ mai ușor/ mai ieftin/ mai accesibil”, cum ar fi „pântecele sintetice ”. Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a adăugat că femeile ar putea continua să lucreze dacă uterele sintetice ar ușura „povara mare a sarcinii”.

De ce uterele sintetice reprezintă o idee oribilă?

Argumentul său a fost că veniturile femeilor scad semnificativ după ce au un copil, dar nu și cele ale bărbaților. Totuși, această statistică nu arată de ce veniturile femeilor scad atât de mult după ce au un copil. Unul dintre părinți ar trebui să își asume rolul principal în îngrijirea unui copil, iar dacă este vorba de mamă, aceeași problemă ar putea apărea chiar și în cazul celor care au folosit pântece sintetice.

Bărbații care citesc aceste rânduri probabil că nu vor să se gândească la asta, dar există și problema alăptării. Femeile care nu rămân însărcinate nu vor putea să alăpteze, iar studiile au arătat că este benefic pentru bebeluși să poată face acest lucru.