• Presupusul răpitor de ostatici este mort.
  • Autoritățile l-au identificat, dar nu pot încă să-i facă publică identitatea, a precizat FBI.
  • Suspectul ar fi putut fi motivat de dorința de a o elibera pe Aafia Siddiqui, care execută o pedeapsă de 86 de ani de închisoare sub acuzația de tentativă de ucidere a unor membri ai serviciilor americane.

Toți cei patru ostatici de la Congregația Beth Israel din Colleyville, Texas, sunt în siguranță, potrivit autorităților.
Cel care a comis infracțiunea de luare de ostatici este mort. Autoritățile l-au identificat, dar nu pot încă să-i facă publică identitatea, a precizat FBI.

Doi oficiali din cadrul forțelor de ordine au declarat că anchetatorii cred că suspectul ar fi putut fi motivat de dorința de a o elibera pe Aafia Siddiqui, care execută o pedeapsă de 86 de ani de închisoare sub acuzația de tentativă de ucidere a unor membri ai serviciilor americane, a scris CNN.

CNN a precizat că suspectul ar fi cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei, condamnată în 2010 la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să omoare militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sâmbătă, autorităţile americane au anunţat că un bărbat a luat ostatici în timpul rugăciunilor la o sinagogă de în apropiere de Fort Worth, Texas.

Rugăciunile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook un timp, iar jurnalul local Fort Worth Star-Telegram a notat că ar avea loc negocieri între persoana care a luat ostatici şi poliţie. În timpul transmisiunii în direct un bărbat nervos a fost auzit vorbind nervod despre religie, din când în când.

Puţin înainte de ora locală 14.00, bărbatul a spus: „Trebuie să faceţi ceva. Nu vreau să-l văd pe tipul ăsta mort”. Câteva momente mai târziu, transmisiunea s-a întrerupt.

Bărbatul şi-a menţionat în repetate rânduri sora şi a vorbit despre Islam, dar a şi folosit un limbaj obscen.