Bărbatul care a vrut să-l ucidă pe Donald Trump, Ryan Routh, a scris un bilet adresat „Lumii” cu câteva luni înainte de atentat

Un atacator arestat în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump a scris cu câteva luni înainte un bilet în care spunea că intenționează să îl ucidă pe fostul președinte, se arată într-un dosar judiciar. „Aceasta a fost o tentativă de asasinare a lui Donald Trump”, se arată în bilet, scrie BBC.

Luni, procurorii au inclus biletul într-un dosar judiciar și au declarat că vor încerca să îl acuze pe Ryan Routh, în vârstă de 58 de ani, de tentativă de asasinare a unui candidat politic major. Routh se află în arest de la data de 15 septembrie în Florida.

Procurorii federali au declarat în instanță că vor solicita unui mare juriu în zilele următoare să îl acuze pe Routh și de infracțiunea mai gravă de complot pentru asasinarea unui candidat politic, afirmând că dovezile sugerează că acesta a plănuit un atac asupra lui Trump.

În bilet, adresat „Lumii” și trimis unui martor anonim cu câteva luni înainte de incidentul din 15 septembrie, Routh pare să anticipeze o tentativă eșuată de asasinare a fostului președinte. „Am făcut tot ce mi-a stat în putință și mi-am dat toată curajul pe care l-am putut aduna”, se arată în scrisoare.

Routh, care a declarat unui judecător în timpul primei sale înfățișări în fața instanței săptămâna trecută că nu are fonduri și economii, spune apoi în scrisoare că va plăti o recompensă în bani oricui „poate duce treaba la bun sfârșit”.

O cutie care conținea scrisoarea – precum și muniție, materiale de construcție, unelte și patru telefoane – a fost lăsată la domiciliul martorului înainte de incident, potrivit documentelor judiciare depuse de procurori.

Exit mobile version