• Marea majoritate protestatarilor fac parte din facțiuni extremiste.
  • Fotografia cu bărbatul care s-a urcat cu picioarele pe un birou din Capitoliu a făcut înconjurul Internetului.
  • Richard „Bigo” Barnett, în vârstă de 60 de ani, este un susținător al lui Trump.

Mulțimea de susținători ai lui Trump care a asaltat miercuri Capitoliul SUA a inclus adepți ai teoriilor conspirației legați de QAnon și Proud Boys – două fracțiuni extremiste de dreapta pe care președintele Donald Trump a refuzat în mod repetat să le condamne în cursul campaniei electorale de anul trecut relatează CNN.

Insurecția din centrul democrației americane, provocată de retorica lui Trump, a reprezentat un spectacol uimitor de forță pentru mișcările marginale și adepții lor.

Una dintre cele mai răspândite fotografii din haosul de la Capitoliu îl arată ​​pe Richard „Bigo” Barnett, liderul unui grup pro-arme din Gravette, Arkansas, care se odihnea în biroul președintelui Camerei, Nancy Pelosi, cu picioarele ridicate pe un birou.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Barnett, în vârstă de 60 de ani, a arătat mai târziu reporterilor din afara Capitoliului un plic pe care a spus că l-a luat de pe biroul lui Pelosi.

„Nu l-am furat”, a spus el despre plicul care era adresat unui alt membru al Congresului, într-un videoclip postat pe Twitter de un reporter al New York Times.

„I-am lăsat o provocare pe biroul ei, chiar dacă ea nu merită.” El a spus că a lăsat, de asemenea, o notă pe biroul ei, pe care scria „Nancy, Bigo a fost aici”.

Videoclipurile de pe Facebook care par a fi fost postate de Barnett miercuri, îl arată mergând spre Capitoliu.
O fotografie postată în acea dimineață, unde poartă un steag american, a fost însoțită de mesajul „este timpul” și le-a cerut urmăritorilor să se roage pentru ei „în timp ce facem tot posibilul pentru a ne proteja patrioții din DC”.

Barnett nu a putut fi contactat pentru comentarii.