Bărbatul care s-a urcat cu bocancii pe biroul lui Nancy Pelosi i-a furat și corespondența. Cine e Richard „Bigo” Barnett

Cine este bărbatul care s-a urcat cu bocancii pe unul din birourile din Capitoliu

Mulțimea de susținători ai lui Trump care a asaltat miercuri Capitoliul SUA a inclus adepți ai teoriilor conspirației legați de QAnon și Proud Boys – două fracțiuni extremiste de dreapta pe care președintele Donald Trump a refuzat în mod repetat să le condamne în cursul campaniei electorale de anul trecut relatează CNN.

Insurecția din centrul democrației americane, provocată de retorica lui Trump, a reprezentat un spectacol uimitor de forță pentru mișcările marginale și adepții lor.

Una dintre cele mai răspândite fotografii din haosul de la Capitoliu îl arată ​​pe Richard „Bigo” Barnett, liderul unui grup pro-arme din Gravette, Arkansas, care se odihnea în biroul președintelui Camerei, Nancy Pelosi, cu picioarele ridicate pe un birou.

Barnett, în vârstă de 60 de ani, a arătat mai târziu reporterilor din afara Capitoliului un plic pe care a spus că l-a luat de pe biroul lui Pelosi.

„Nu l-am furat”, a spus el despre plicul care era adresat unui alt membru al Congresului, într-un videoclip postat pe Twitter de un reporter al New York Times.

„I-am lăsat o provocare pe biroul ei, chiar dacă ea nu merită.” El a spus că a lăsat, de asemenea, o notă pe biroul ei, pe care scria „Nancy, Bigo a fost aici”.

Videoclipurile de pe Facebook care par a fi fost postate de Barnett miercuri, îl arată mergând spre Capitoliu.
O fotografie postată în acea dimineață, unde poartă un steag american, a fost însoțită de mesajul „este timpul” și le-a cerut urmăritorilor să se roage pentru ei „în timp ce facem tot posibilul pentru a ne proteja patrioții din DC”.

Barnett nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Exit mobile version