Bărbatul din Gorj nu mai are coronavirus. Cel de-al doilea test făcut a ieşit negativ

coronavirus romania
  • Adrian Streinu Cercel a declarat că cel de-al doilea test făcut tânărului din Gorj a ieşit negativ
  • Bărbatul, care este în prezent internat la Institutul Matei Balş, va fi testat din nou luni
  • El este primul caz de coronavirus confirmat în România. Ulterior, au mai fost confirmate două persoane, un bărbat şi o femeie.

Adrian Streinu Cercel a declarat, la Marius Tucă Show, cu privire la pacientul din Gorj infectat cu coronavirus că al doilea test efectuat a ieşit negativ, lucru îmbucurător.

„La al doilea test a ieşit negativ, ceea ce este îmbucurător. Ne aşteptam la acest lucru, având în vedere că este asimptomatic. Vom face şi al treilea test şi dacă şi acesta va ieşi negativ, l-am vindecat. Este o dovadă în plus că 80% din cazuri sunt asimptomatice.”

De asemenea, medicul a declarat că starea bărbatului este bună.

“Starea generală a fost foarte bună, ca dovadă, a vorbit pe telefon cu cei din televiziune. Asta înseamncă să lucrezi cu o procedură clară. Trebuie să îţi iei măsurile de precauţie să nu laşi o persoană care a fost infectată să se întoarcă în societate.”

Detalii despre cele două noi cazuri de coronavirus

Cu privire la cele două noi cazuri de coronavirus, Adrian Streinu Cercel spune că bărbatul de la Maramureş a venit în România cu maşina, călătorind singur.

“În momentul în care a început să se simtă puţin rău, nu a stat acasă, a mers la camera UPU din Italia,, dar cei de acolo i-au spus că este o pneumonie, du-te acasă. S-a prins că este ceva în  neregulă, s-a urcat în maşină şi a venit acasă. S-a dus şi s-a internat la Spitalul din Baia Mare. Acolo s-a văzut după două zile că situaţia este gravă şi a fost transferat la Cluj.”

Totodată, tânăra din Timişoara a sunat la 112 şi s-a autoizolat la domiciliu.

„E bine că s-a autoizolat. Deja ancheta este în derulare şi colegii lucrează pe această speţă. Astăzi a ieşit rezultatul ca fiind pozitiv şi acum urmează să fie internată.”, a declarat Adrian Streinu Cercel la Marius Tucă Show.

De asemenea, Adrian Streinu Cercel a declarat că toate cadrele medicale care intră în contact cu cei infectaţi cu coronavirus ştiu să se protejeze dar sunt considerţi contacţi.